Falafel bowl

Falafel bowl

Een lekkere mix van diverse smaken op één bord. Simpel, snel en smakelijk!

Dit gerecht eet ik nooit in m’n uppie, want daar is het veel te gezellig voor :)

 

Falafel bowl

Voor 2 personen
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min

Ingrediënten

Hoofdschotel

  • 1 bakje falafel
  • 100 gram parelcouscous (bijv. van Al'Fez bij Jumbo/AH)
  • 1/2 kruidenbouillonblokje
  • 1 avocado - geschild, in partjes gesneden
  • 2 tomaten - gesneden
  • 4 el rozijnen
  • hoemoes (bijv. Maza, bij Jumbo/AH)
  • papadums, pitabroodjes of wraps - naar keuze

Bietensalade

  • 1/2 pakje voorgekookte bietjes - in blokjes
  • 1/2 komkommer - geschild, in blokjes
  • 2 augurkjes - in stukjes
  • 1/2 el Remia Mayolijn mayonaise
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar smokkel door het kruidenbouillonblokje i.p.v. zout aan het kookwater toe te voegen.
  • Kieper alle ingrediënten voor de bietensalade in een schaal en roer het goed door elkaar.
  • Bak de falafel in wat olie tot ze lekker krokant zijn.
  • Gebruik diepe borden en maak ze mooi op door in het midden de parelcouscous te scheppen en rondom de falafel, avocadopartjes, bietensalade, rozijnen, tomaat en wat extra schijfjes komkommer te draperen.
  • Schep er tot slot een flinke lepel hoemoes erop (niet te zuinig, beetje meer).

Notities

Serveer met papadums, een verwarmd pitabroodje of een in vieren gevouwen wrap.

 

Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)