plantaardige melk(bijv. soja-, rijst- of havermelk)
nootmuskaat
Instructies
Fruit de sjalotten ca. 4 minuten in een scheut olie en haal ze uit de pan.
Bak de plantaardige reepjes/blokjes in olie en bestrooi ze met wat peper en zout.
Doe de sjalotten terug in de pan en gooi de pompoen, dadels, bouillon, balsamicoazijn, laurierblaadjes en kruidnagels erbij (prik de kruidnagels in de laurierblaadjes, dan hoef je op het eind niet zo te vissen).
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Laat de boel 25-30 minuten zachtjes pruttelen (als er teveel vocht verdampt doe je er nog wat bouillon/water bij).
Bereid intussen de aardappelpuree (dat kan iedereen, maar toch hier even een korte uitleg: aardappels koken en fijnstampen met een klontje margarine en een scheut plantaardige melk, breng de boel op smaak met peper, zout en nootmuskaat).
Vis alsnog samen met de laurierblaadjes de kruidnagels uit de pan (want die zijn natuurlijk door het roeren toch zoekgeraakt).
Meng de bloem met wat water tot een papje en roer dit door het stoofpotje om het vocht wat in te dikken.
Notities
Serveer door het in laagjes op de borden te scheppen: eerst een handje rucola, dan aardappelpuree en tot slot het pompoenmengsel.