Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pindasoep
Voor 2 à 3 personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Ingrediënten
500
ml
water
400
ml
plantaardige melk
(bijv. soja-, rijst- of havermelk)
4
grote aardappels
- ongeschild, gewassen en in blokjes gesneden
1/2
prei
- in halve ringen gesneden
1
grote ui
- gesnipperd
2
cm
gember
- fijngesneden
1
potje mais
- uitgelekt
4
el
pindakaas
1½
el
ketjap
1¾
kruidenbouillonblokje
1
tl
sambal
2
tl
maïzena
zwarte peper
pinda's
taugé
Instructies
Fruit de ui met de gember in een scheut olie.
Voeg de prei toe en roerbak even mee.
Doe water, bouillonblokjes en aardappelblokjes erbij, breng alles aan de kook en laat het een minuut of 10 doorkoken.
Gooi melk, maïs, pindakaas, ketjap, sambal en zwarte peper erbij, roer alsof je leven er vanaf hangt en verhit de boel weer tot het zo'n beetje kookt.
Maak een papje van de maïzena met wat water en voeg dit aan de soep toe
Stir it up
, 1 minuutje laten koken en klaar is je soep!
Notities
Serveer met een handje taugé en wat pinda's on top.