100gram parelcouscous(bijv. van Al'Fez bij Jumbo/AH)
1/2kruidenbouillonblokje
1avocado- geschild, in partjes gesneden
4elrozijnen
4elcashewnoten
cherrytomaatjes- gehalveerd
hummus(bijv. Maza, bij Jumbo/AH)
papadums, pitabroodjes of wraps- naar keuze
Bietensalade
1/2pakjevoorgekookte bietjes- in blokjes
1/2komkommer- geschild, in blokjes
2augurkjes- in stukjes
1/2elRemia Mayolijn mayonaise
peper en zout
Instructies
Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar smokkel door het kruidenbouillonblokje i.p.v. zout aan het kookwater toe te voegen.
Kieper alle ingrediƫnten voor de bietensalade in een schaal en roer het goed door elkaar (houd wat komkommer apart voor garnering).
Bak de falafel in wat olie tot ze lekker krokant zijn.
Gebruik diepe borden en maak ze mooi op door in het midden de parelcouscous te scheppen en rondom de falafel, avocadopartjes, bietensalade, rozijnen, cashewnoten, tomaatjes en komkommer te draperen.
Schep er tot slot een flinke lepel hummus erop (niet te zuinig, beetje meer).
Notities
Serveer met papadums, een verwarmd pitabroodje of een in vieren gevouwen wrap.