1bakje plantaardige wokblokjes(bijv. vegan kipstuckjes, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en AH)
1ui- gesnipperd
2teentjes knoflook- uitgeperst
1cmverse gember- fijngesneden
½theelepelsambal
flinke scheut ketjap
pinda's
cassave kroepoek
Specerijen
1elkomijnpoeder
1elkurkuma
½elcitroengras
½ellaos
¼tlchilipoeder(optioneel)
Pindasaus
1uitje of sjalotje- gesnipperd
1½cmverse gember - fijngesneden
3elpindakaas
3elketjap
½tlsambal
½tlsesamolie (het geheim van de smid, dit is dé smaakmaker)
flinke scheut water
Instructies
Nasi
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Fruit de ui, knoflook en gember in wat olie (Heb je wok- of archideolie? Nog beter!).
Mik de plantaardige wokblokjes erbij en bak mee tot ze een beetje goudgeel zijn.
Roerbak de groenten even mee.
Voeg de ketjap, sambal, specerijen toe.
2-3 minuutjes lekker laten sudderen.
Pindasaus
Fruit het uitje met de gember in wat olie (zelfde olie als hierboven).
Voeg water, pindakaas, ketjap en sambal toe.
Stevig roeren en even laten inkoken (zonodig nog wat water toevoegen).
Roer op het laatst de sesamolie erdoor.
Notities
Lekker met cassave kroepoek, wat pinda’s en eventueel gebakken uitjes. En voor de liefhebber: wat zoetzure augurkjes on the side voor een frisse bite (dat rijmt - nou ja, bijna dan).