3-stappenplan

3-stappenplan

Vind jij dierenleed eigenlijk ook niet zo tof? Wil jij je impact op de wereld om je heen verkleinen? Of wil je je eigen gezondheid bevorderen?

Wat je reden ook is, een plantaardige levensstijl is letterlijk een keuze voor het leven ;)

Ik help je graag op weg om te onderzoeken hoe jij je verhoudt tot het al dan niet eten van dieren. Daarom heb ik een heel simpel 3-stappenplan voor je. Easy peasy.

Let’s go!

 

STAP 1: Kijk de documentaire The Game Changers

The Game Changers is een ware game changer als het gaat over wat ons lichaam werkelijk voedt. Bekende en minder bekende topsporters en bodybuilders komen aan het woord, waaronder Arnold Schwarzenegger en F1 coureur Lewis Hamilton.

De film is geheel wetenschappelijk onderbouwd en is erg onderhoudend om te kijken. Met een vleug humor én een knipoog naar wetenswaardige slaapkamergeheimen is dit een documentaire die iedereen zou moeten zien.

» Te zien op YouTube, iTunes en Vimeo.

Bekijk hieronder de trailer:

 

STAP 2: Kijk de documentaire Dominion

Dominion toont het lot van dieren in onze moderne samenleving. Wat betekent het gebruik van dieren voor voedsel, kleding of vermaak voor hun welzijn? En welke houding hebben mensen aangenomen ten opzichte van dieren?

De film maakt het onzichtbare zichtbaar. Wat minder leuk om te kijken, maar wel erg belangrijk om een goed beeld te kunnen vormen over de werkelijkheid die voor ons verborgen wordt gehouden en waarover we vaak maar al te graag een mening vormen.

» Te zien op YouTube

Bekijk hieronder de trailer:

 

STAP 3: Doe een online challenge

Er zijn diverse online challenges waarvoor je je gratis met je e-mailadres kunt inschrijven om zo gedurende een aantal weken helemaal geen dieren te eten. Bijvoorbeeld:

1. VeganChallenge
Dit is één van de bekendste Nederlandse challenges waarbij je gedurende 30 dagen mailtjes ontvangt met recepten, weekmenu’s, vervangers en allerlei handige tips om volledig plantaardig te eten.

2. Getting Started
In deze toffe challenge van The Game Changers krijg je praktische tips voor in de keuken, tijdens het boodschappen doen en om uit eten gaan. Daarnaast ontvang je antwoorden op veelgestelde vragen, eenvoudige, smaakvolle én eiwitrijke recepten en exclusief advies van de atleten, experts en producenten van de film. Engelstalig

 

Doe je mee?

Zie hier. In 3 simpele stappen naar een plantaardig(er) leven. Je krijgt het bijna letterlijk voorgeschoteld ;)

Zet jij de eerste stap?