Pindasoep

Pindasoep

Als je fan bent van de homemade pindasaus uit dit nasirecept, dan ga je dit gerecht ook lekker vinden. Door de blokjes aardappel is het een goed vullend soepje.

Lekker met geroosterd brood, al dan niet met een plantaardig smeerseltje.

 

Pindasoep

Voor 2 à 3 personen
Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd15 min
Totale tijd25 min

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 400 ml plantaardige melk (bijv. soja-, rijst- of havermelk)
  • 4 grote aardappels - ongeschild, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1/2 prei - in halve ringen gesneden
  • 1 grote ui - gesnipperd
  • 2 cm gember - fijngesneden
  • 1 potje mais - uitgelekt
  • 4 el pindakaas
  • el ketjap
  • kruidenbouillonblokje
  • 1 tl sambal
  • 2 tl maïzena
  • zwarte peper
  • pinda's
  • taugé

Instructies

  • Fruit de ui met de gember in een scheut olie.
  • Voeg de prei toe en roerbak even mee.
  • Doe water, bouillonblokjes en aardappelblokjes erbij, breng alles aan de kook en laat het een minuut of 10 doorkoken.
  • Gooi melk, maïs, pindakaas, ketjap, sambal en zwarte peper erbij, roer alsof je leven er vanaf hangt en verhit de boel weer tot het zo'n beetje kookt.
  • Maak een papje van de maïzena met wat water en voeg dit aan de soep toe
  • Stir it up, 1 minuutje laten koken en klaar is je soep!

Notities

Serveer met een handje taugé en wat pinda's on top.

 

Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)