Thaise curry

Thaise curry

Deze curry is supersnel en supermakkelijk te maken. En megalekker. My all-time favorite in de categorie makkelijk!

De currypasta’s van Fair Trade Original zijn er in 3 soorten: groene, gele en rode. Groen is niet echt pittig, geel behoorlijk pittig en rood fikt zo’n beetje je mond uit.

Hoe meer kokosmelk je erbij doet, hoe milder dat ‘ie wordt. Mijn favoriet is de gele, maar dan wel met een groot blik (400 ml) kokosmelk erbij. Dan is ‘ie prima te doen.

Lekker met een handje pinda’s erover, cassave kroepoek on the side en wat augurkjes erbij (fijn ook om te blussen als je hem toch wat scherp vindt).

 

Thaise curry

Voor 2 à 3 personen
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min

Ingrediënten

  • 400 gram wokgroenten naar keuze
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 bakje plantaardige kipstuckjes
  • Thaise curry kruidenpasta van Fair Trade Original
  • 300 à 400 ml kokosmelk van Fair Trade Original
  • rijst
  • pinda's
  • cassave kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst (gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  • Fruit het uitje in een scheut olie
  • Voeg de plantaardige kipstuckjes toe en bak even mee.
  • Wok de groenten een paar minuten mee.
  • Doe de currypasta en kokosmelk erbij en hussel alles door elkaar.
  • Laat een minuut of drie even pruttelen.

Notities

Voor een extra snelle maaltijd neem je noedels i.p.v. rijst (2 minuten in heet water leggen). Easy peasy!
Heb je juist wat meer tijd dan kun je ondertussen nog wat blokjes aardappel koken en door de curry roeren.

 

Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)