Over mij

Over mij

Deze vegan on wheels heet Tamara. Hi!

Veganist op wielen dus. Een benaming die voortkomt uit mijn leven in een caravan, waarmee ik door Nederland rondtrek. Vanuit dit knusse zwerfhuisje ben ik actief op het gebied van vegan voorlichting.

Activisme

Zo doe ik wekelijks als vrijwilliger mee aan voorlichtingsacties op straat, schrijf ik informatieve blogs voor het platform Seeds – Enjoy the Vegan Movement en maak ik video’s en comics rondom mijn vegan activisme. Je vindt me ook regelmatig bij acties van Animal Rights, Bite Back en Burning Souls.

Verder kun je mij inschakelen als een soort buddy om je op weg te helpen naar een plantaardig(er) leven. Bijvoorbeeld door een keer samen boodschappen te doen en/of een lekkere vegan maaltijd te bereiden. Check ook eens dit weekmenu: 7 simpele, snelle en smaakvolle recepten om eens een weekje zonder dierlijke producten te koken. Easy peasy!

En ik bied mijn hulp aan bij het organiseren van proeverijen voor niet-vegans. Door mensen kennis te laten maken met allerlei smakelijke plantaardige hapjes, gerechten en vervangers help ik vastgeroeste vooroordelen over veganistisch eten te doorbreken.

Tot slot mag je mij natuurlijk altijd je vegan-gerelateerde vragen voorleggen, stuur me gewoon even een berichtje, gezellig!

Caravan on the road

Plantaardig leven

Zelf zette ik de stap naar een plantaardig leven op mijn 37e, nu zo’n 6 jaar geleden. Daarvoor was ik vanaf mijn 13e vegetariër en dacht al die tijd goed bezig te zijn met m’n biologische zuivel en eieren. Boy was I wrong!

Sinds de zomer van 2018 zet ik me actief in om meer bewustwording in de maatschappij te creëren over wat er achter ons dagelijkse voedsel schuilgaat en om mensen te helpen de stap te zetten naar een plantaardig eetpatroon. Pas als je beter weet, kun je beter doen.

Naast al dit activisme ben ik in te huren voor Klankbelevingen (ontspanningssessies met o.a. klankschalen), onderhoud ik diverse websites en maak ik ZwerfPost: post waar je blij van wordt! Verder hou ik van een gezellige salsa-avond, een middagje geocachen of een ochtendsessie yoga. Nou ja, ochtend… ben een nachtmens.

Meer over mijn caravanavonturen kun je lezen op mijn persoonlijke blog 👉 lijfhartenziel.nl

Mijn uitgebreide hoe-ben-ik-vegan-en-activist-geworden-verhaal kun je lezen in dit blog voor Seeds.

Tamara Tervooren

Profielfoto Tamara

P.S. Al deze vegan activiteiten doe ik als vrijwilliger. Mocht je mijn inzet toejuichen en me willen supporten, kijk dan even op de donatiepagina ❤️

 

 

Ontvang updates direct in je mailbox!