Dit kruidige notengehakt is simpel maar o zo lekker. Even onder de grill en het krijgt een knapperig korstje. Lekker met gebakken krieltjes en een salade, maar je kunt er volop mee variëren.
TIP: Wil je mayonaise bij de aardappeltjes? Koop dan Remia Mayolijn, dan heb je met zonder ei ;)
Gevulde puntpaprika met notengehakt uit de oven
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 puntpaprika - in de lengte gehalveerd
- 100 gram gemengde noten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1/2 tl paprikapoeder
- scheutje olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 450 gram krieltjes
- salade naar keuze
Instructies
- Vermaal de noten in een blender of keukenmachine (of ga je te buiten met een flink mes).
- Roer tomatenpuree, kruiden, paprikapoeder en olijfolie erdoor.
- Breng op smaak met salt 'n' peppa.
- Heb je eraan gedacht de oven voor te verwarmen? (grillstand, 150°)
- Verdeel het notengehakt over de twee paprikahelften en leg ze in een ovenschaal.
- Zet onder de grill voor een minuut of 15.
- Bak ondertussen de krieltjes gaar en flans een kleurige salade in elkaar.
- Werp af en toe een blik in de oven om te voorkomen dat het notengehakt te donker kleurt.
Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)