Gevulde puntpaprika met notengehakt uit de oven

Gevulde puntpaprika met notengehakt uit de oven

Dit kruidige notengehakt is simpel maar o zo lekker. Even onder de grill en het krijgt een knapperig korstje. Lekker met gebakken krieltjes en een salade, maar je kunt er volop mee variëren.

TIP: Wil je mayonaise bij de aardappeltjes? Koop dan Remia Mayolijn, dan heb je met zonder ei ;)

Gevulde puntpaprika met notengehakt uit de oven

Voor 2 personen
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min

Ingrediënten

  • 1 puntpaprika - in de lengte gehalveerd
  • 100 gram gemengde noten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 450 gram krieltjes
  • salade naar keuze

Instructies

  • Vermaal de noten in een blender of keukenmachine (of ga je te buiten met een flink mes).
  • Roer tomatenpuree, kruiden, paprikapoeder en olijfolie erdoor.
  • Breng op smaak met salt 'n' peppa.
  • Heb je eraan gedacht de oven voor te verwarmen? (grillstand, 150°)
  • Verdeel het notengehakt over de twee paprikahelften en leg ze in een ovenschaal.
  • Zet onder de grill voor een minuut of 15.
  • Bak ondertussen de krieltjes gaar en flans een kleurige salade in elkaar.
  • Check af en toe de puntpaprika's om te voorkomen dat het notengehakt te donker kleurt.

 

Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)