Een wrap, tortilla of burrito… allemaal namen voor hetzelfde: een opgerold soort pannenkoekje met een vulling van waar je maar zin in hebt. In dit geval zelfgekruide chili! Wel zo lekker :)
Heb je weinig tijd (of ben je gewoon lui) neem dan i.p.v. de kruiden- en specerijenmix een zakje kant-en-klare burritomix, bijv. van AH huismerk. Sommige soorten bevatten melk, dus even goed opletten.
Lekker met guacamole – die maak je ook gewoon zelf in een handomdraai (recipe down below ?).
Wraps met chili
Voor 2 à 3 personen
Ingrediënten
Chili
- 400 gram Mexicaanse wokgroenten
- 1 blik kidneybonen - uitgelekt
- 1/2 potje maïs - uitgelekt
- 1 ui - fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook - uitgeperst
- 1 blikje tomatenpuree
- tortilla wraps
- tortillachips (nacho's)
Kruiden- en specerijenmix
- 1½ el komijnpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl chilipoeder
- peper en zout naar smaak
Guacamole
- 2 avocado's
- 1 klein sjalotje - fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook - uitgeperst
- zelfde specerijenmix als hierboven, maar dan de helft of naar smaak
- evt. 1 tl limoensap
Instructies
Chili
- Fruit de ui met de knoflook in wat olie.
- Wok de groenten mee.
- Voeg de bonen toe en gooi het vuur even lekker omhoog.
- Roer de tomatenpuree met een scheutje water en hup, de hele kruiden- en specerijenmix erdoor.
- Doe de maïs erbij en verwarm de boel nog even kort.
- Verwarm de tortilla's in een droge koekenpan (doe maar niet in de magnetron, da's zo ongezond).
- Vul de tortilla's en wrap ze up *rolling rolling rolling*
Guacamole
- Leef je uit op de avocado's: prak ze flink fijn met een vork in een platte schaal.
- Roer de overige ingrediënten erdoor en klaar is je homemade guacamole!
Notities
Serveer met tortillachips (gewoon de naturel, die zijn sowieso vegan).
Wil je echt uitpakken? Koop dan plantaardige kaas (bijv. Wilmersburger bij Jumbo of Violife bij AH) en gooi die samen met de chipjes even in de oven.
Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)