Waarom ik geen vegetariër meer ben

Waarom ik geen vegetariër meer ben

Toen ik ergens in mijn twintiger jaren al een behoorlijke tijd vegetarisch at, wist ik van het bestaan van veganisten. En net als zovelen vond ik die “wel erg ver gaan”. Want waarom zou je geen zuivel en eieren eten? Die komen toch van levende dieren? Daar hoeft geen dier voor dood, was mijn redenatie.

Wel besloot ik om vanwege dierenwelzijn enkel zuivel en eieren van biologische afkomst te kopen: “Dan weet ik zeker dat de dieren goed behandeld worden.” Ik was ook op de hoogte van dierlijk stremsel (het bindmiddel in kaas, wat uit de maag van een gedood kalfje komt) en dus at ik geen gangbare kaas meer, maar alleen vegetarisch gestremde kaas. Veel biologische kazen zijn gemaakt met dit microbieel stremsel, dus dat was geen probleem.

Zo, was ik even lekker diervriendelijk bezig!

Pas na 24 jaar vegetarisme ontdekte ik dat […]

Lees verder op de website van JOIN »

 

Foto koe en kalf (onbewerkt): Uberprutser