10 x inspiratie om de plantaardige revolutie te versnellen

10 x inspiratie om de plantaardige revolutie te versnellen

Als veganist ben je al snel -al dan niet bewust- een ambassadeur voor de dieren, gezondheid en milieu. Wie kent niet het fenomeen je keuze om geen dierenleed te consumeren te moeten verdedigen? Soms komen daar constructieve gesprekken uit voort, soms pittige discussies die relaties op scherp zetten. Ikzelf ken het maar al te goed. Hoe vaak ik me wel niet heb moeten verdedigen. Of werd weggezet als raar of extreem.

Dat werd nog wat meer toen ik zo’n twee jaar geleden besloot aan activisme mee te gaan doen en sindsdien wekelijks op straat gesprekken voer over het gebruiken van dieren voor voedsel, kleding en entertainment. Het zijn lang niet altijd de fijnste conversaties, maar wel hele belangrijke in de strijd tegen dierenleed en om meer bewustwording in de samenleving te krijgen. Ik doe het dus graag.

Laag pitje
Maar nu, met de maatregelen rondom het coronavirus en alle acties gecanceld zijn, zitten ik en vele anderen massaal thuis waardoor die vorm van activisme op een laag pitje is komen te staan. Gelukkig zijn er veel meer manieren om op te komen voor de dieren. Daarom heb ik wat suggesties voor je op een rij gezet wanneer ook jij een bijdrage wil leveren aan het versnellen van de plantaardige revolutie. Van supersimpel tot een tikkeltje out of your comfortzone. Kies wat bij je past!

Lees verder op de website van JOIN »