Een kalfje in de zuivelindustrie: een nutteloos bijproduct

Een kalfje in de zuivelindustrie: een nutteloos bijproduct

Vandaag precies 1 jaar geleden werd dit schattige kalfje geboren op een melkveebedrijf. Toen ik haar ontmoette was ze pas 19 dagen oud. Reeds weggehaald bij haar moeder. In heb haar geaaid in een poging wat liefde en geborgenheid te geven. Ze begon toen op mijn duim te sabbelen, want kalfjes hebben net als mensenbaby’s een grote zuigbehoefte. Op een gegeven moment viel ze zelfs in slaap, met mijn duim nog in haar mond.

Echter, deze eerste verjaardag mag zij niet meemaken: toen ze 7 maanden oud was is ze gedood. Waarom? Omdat ze als bijproduct van de zuivelindustrie wordt gezien. Ze werd slechts geboren om haar moeders melkproductie op gang te houden, waarna die melk verkocht kon worden aan mensen (en dat terwijl volwassen mensen helemaal geen moedermelk meer nodig hebben en al helemaal niet van een koe).

Zij wordt als nutteloos beschouwd en kost enkel geld en dus is haar lichaam in stukken gesneden en verkocht als kalfsvlees.

Kalfje 6315. Ik zal je nooit vergeten. Je zit voor altijd in mijn hart. En voor mij ben je geen nummer. Ik noem je Lara ❤️

#hetverborgenleedvanzuivel #choosecompassionovercruelty #koopplantaardig

 

Gegevens I&R