In actie komen voor dieren? Dat doe je zo!

In actie komen voor dieren? Dat doe je zo!

Veel mensen die veganist zijn komen vaak – soms zelfs zonder het zelf door te hebben – op voor dieren. Wie herkent het niet om tijdens de lunch op het werk of bij een familiediner je diervrije keuze te moeten verantwoorden c.q. toelichten?

In actie komen voor dieren kan op heel veel verschillende manieren. De ene vorm is wat actiever dan de andere, maar uiteindelijk valt het allemaal wel onder de noemer ‘activisme’ te scharen.

Wat is activisme?

Het woord activist wordt nogal eens geassocieerd met veel heibel veroorzaken, de maatschappij ontwrichten of zelfs illegale activiteiten. Echter is activisme simpelweg het actief opkomen voor in dit geval de dieren. En dat kan dus in vele, vele vormen. Zo kun je de straat op gaan om met vreedzame demonstraties mee te doen. Maar een vegan kookclub beginnen is evengoed activistisch te noemen. Je bent immers actief voor de dieren. En tegelijkertijd ook nog voor het klimaat. Is dat even mooi meegenomen!

Soorten activisme

Zoals gezegd is er niet één soort activisme. Iedereen heeft zijn of haar voorkeuren en pakt het weer anders aan. Soms doe je ergens aan mee en blijkt het toch niet bij je te passen. Dan kies je gewoon iets anders. Doe wat voor jou goed voelt. Ik heb 40 suggesties voor je op een rij gezet !

Lees verder op de website van JOIN »

In actie komen voor dieren? Dat doe je zo!