Dieren in een hittegolf

Dieren in een hittegolf

Op dagen zoals vandaag – waarbij de temperatuur oploopt tot vér boven het comfortabele – gaan mijn gedachten uit naar de dieren. Dieren in het weiland in de brandende zon. Dieren in de veewagens die zelfs op weg naar hun dood nog meer leed wordt aangedaan. Dieren die nog in de potdichte stallen zitten. Die hebben het allemaal veel zwaarder te verduren dan ik, dan alle mensen die de vrijheid hebben verkoeling op te zoeken. En beschutting.

Twee jaar geleden was het net zo heet als vandaag (rond de 40 graden in de schaduw) en trof ik deze koe aan in een afgesloten wei zonder bomen én zonder water. Ik ben een emmer water voor haar gaan halen en heb de NVWA gebeld. Het arme beest keek apatisch voor zich uit en zat onder de vliegen. Met moeite snapte ze hoe ze uit de kleine emmer moest drinken. Het breekt telkens weer mijn hart hoe we met dieren omgaan 💔

 

In mijn eerdere blog lees je over het zogenaamde hitteprotocol bij veetransporten: een wassen neus met zelfverzonnen regels waar je altijd aan voldoet.

Teken ook de petitie tegen hitteleed.

#choosecompassionovercruelty #koopplantaardig